Barion Pixel

A termék hozzá lett adva a kosárhoz

A termék hozzá lett adva a kosárhoz

Kosár megtekintése
Tovább vásárolok

Miért érdemes beruházni egy szárítógépre?

Szárítógépekről bővebben

Ha lakásában nincs elég hely szárítani a ruhákat, vagy éppen nem szeretné kerülgetni állandóan a frissen kimosott szennyest, akkor remek megoldás lehet egy szárítógépbe befektetni. Még kompromisszumokat se kell kötni, mivel csak egy konnektorra van szüksége a gép üzemeltetéséhez. Ha pedig még mindig lennének kételyei, akkor az alábbi néhány pontból kiderül miért jó egy szárítógép.

Először is szárítógép és szárítógép közt is van különbség. Megkülönböztetünk kondenzációs és hőszivattyús gépeket.

Kondenzációs szárítógép

A kondenzációs szárító a meleg nedves levegőt a gép belsejében keringeti, a vizes levegőt nem a szabadba engedi ki, hanem egy hőcserélő rendszeren keresztül lehűti és a kondenz vizet egy tartályba vagy csövön keresztül közvetlen a lefolyóba engedi. Egyszerű a működési elve, a szárítóban lévő felmelegített párás levegő találkozik a kondenzátorban a külső hidegebb levegővel, mely hatására a nedvesség kicsapódik, a kicsapódott vizet a tartályba gyűjti, a pára mentes levegő újból a dobba kerül és a folyamat addig ismétlődik míg a kívánt szárazságot el nem éri.

Hőszivattyús szárítógép

A hőszivattyús gép a legmodernebb technológiával készült szárító, mely energia takarékos és gazdaságos. A kondenzációs készülékhez képest kb. 50%-al kevesebb energiát fogyaszt, energetikai besorolástól függően, viszont drágábbak is, de hosszabb távon megéri a befektetést. Működési elve hasonló, mint a hűtőgépnek, mivel zárt rendszerben keringteti a meleg levegőt és lehűtve azt párátlanítja.

  • Előnye:– Minimális hőveszteség nélkül tudja szárítani a ruhákat, e miatt fogyaszt kevesebbet.
  • 50 C° körül szárít, így a kényesebb ruhaneműket is képes kezelni.

Nem elhanyagolható szempont a saját és környezetünk egészsége. De hogy jön ide a szárítógép? Úgy hogy a frissen kimosott ruhák rengeteg vizet tartalmaznak, és ha azt a lakásban szárítjuk akkor egy idő után megtelepedik a penész. Továbbá a szabad levegős teregetés esetén az allergén anyagok, pollenek stb. megtapadhatnak a ruhákon és allergiás tüneteket válthatnak ki. A szárítógépben szárított ruhát nem érik külső tényezők. Lehet kapni illatosító kendőt is, mivel az a tévhit járja hogy a szárítás következtében az öblítő illata elillan, így lehet helyettesíteni, és a textilek tapintása is kellemesebb. Persze fontos, hogy milyen típusú és minőségű a gépünk.

Itt még nincs vége… A jelenleg kapható korszerű gépek között el vannak látva különféle programokkal és textilvédelmi funkciókkal is, úgy mint a szöszszűrő, ami megbirkózik a hajszállal és a zsebkendő maradványokkal is. Sőt a „szekrényszáraz” funkcióval vasalás nélkül lehet elpakolni a ruhaneműket (kivéve azokat nem amiket eleve vasalni kell pl: ing)

Végszóként elmondható, hogy a szárítógépek manapság egyre elterjedtebbek, már nem annyira drágák mint évekkel ezelőtt. Ajánlott vásárolni olyan otthonokba, ahol magas a páratartalom és a hidegebb időkben penészesedéssel küzdenek, egészségügyi okokra hivatkozva, vagy csak szimplán időspórolás szempontjából. Kevesebb ruhára lehet szükség, ha pár óra alatt újra fel tudjuk venni kedvenc darabjainkat, kevesebb ruhanemű révén rendezettebb háztartást tudnak vezetni.

Használatával rendezettebb, egészségesebb otthoni környezetet tud fenntartani.